Máslo utřeme do krému, přidáme 200g moučkového cukru a postupně vmícháme žloutky, pak přidáme mleté mandle. 200ml smetany ušleháme dotuha a přidáme do krému, krém zjemníme vanilkovou dření, citronovou kůrou a skořicí. Dno rozevíratelné dortové formy vymažeme a připneme na něj prstenec (pr. 26cm). Cukrářské piškoty dáváme těsně vedle sebe na dno formy a pokapeme je trochou likéru. Na piškotový korpus naneseme 1/3 krému a stejným postupem uděláme další 2 vrstvy. Třetí, vrchní část dortu zakryjeme fólií, zatížíme a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Fólii odstraníme, 200ml smetany ušleháme se ztužovačem a 10g moučkového cukru dotuha a dort ozdobíme. Na vršek dortu nastříkáme šlehačkovou mřížku, kumkváty nakrájíme na dílky a rozdělíme na dort. Můžeme ještě ozdobit jemně nastrouhanou citrusovou kůrou a okraje dortu posypeme mandlovými lupínky.