Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme podélně rozkrojený vanilkový lusk a společně zvolna vaříme asi 5 minut. Kastrůlek odstavíme z ohně, z vanilkového lusku seškrábneme nožem zbylá zrníčka a vrátíme je do smetany. Z želatinových plátků vymačkáme vodu, přidáme je spolu s cukrem také do horké smetany a mícháme, dokud se želatina i cukr nerozpustí. Směs necháme prochladnout a do ještě vlažné vmícháme na závěr jogurt a polovinu rozmačkaných malin. Hmotu rozdělíme do kovových formiček a uložíme je nejméně na 4 hodiny do chladničky. Pak formičky nahřejeme pod tekoucí horkou vodou, hmotu vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme zbylými propasírovanými malinami.