na malování: 1/2 žloutku, 1/2 bílku, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce hladké mouky na roládu: 5,5 bílku, 5,5 žloutku, 120 g cukru krupice, 80 g hladké mouky Postup: Těstíčko z cca půlky vajíčka - zvlášť si oddělte bílek a zvlášť žloutek a od každého dejte do misky půlku. Přidejte lžíci kakaa, dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné lžíce hladké mouky. Přidávejte suroviny po částech a šlehejte, výsledné těstíčko by mělo mít konzistenci ušlehaného bílku s cukrem, kterým se malují perníčky, ani moc tekuté, ani husté. Těstíčkem v sáčku s ustřižným rohem namalujte na pečící papír různé motivy, podle chuti a schopností, možná i nápisy (pozor, zrcadlově) Plech s namalovaným vzorem dejte do mrazáku nebo do lednice, dokud neztuhne Na roládu ušlehejte bílky s cukrem do pěny, poté zašlehejte do směsi po troškách žloutky Nakonec zašlehejte 80g hladké mouky. Vyndejte plech z mrazáku a ornament zalejte těstem Pečte 7-10 minut v troubě předehřáté na 180 st. (pokud můžete bez horkovzduchu). Upečenou roládu nechte vychladnout, nezamotávejte. Vychladlou potřete libovolnou náplní. Já zvolila pudink bez vaření clereme Ole kokosový se smetanou ke šlehání.