Do větší pánve dáme rozpustit 1/2 másla na to 2 nakrájené cibule,restujeme na mírném plameni cca 10 minut,pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev,petržel a celer a opékáme dalších cca 20 minut.Touto směsí zalejeme prošpikované a osolené maso v pekáči,přidáme tymián,bobkový list,celý pepř a nové koření.Takto připravené přiklopíme nebo zaděláme alobalem a necháme 24 hodin odležet.Následující den přidáme vodu a dáme do vyhřáté trouby na 150 stupňů péct cca na dvě hodiny,poté odkryjeme a zkontrolujeme zda je maso hotové,případně pečeme dále.Po upečení maso vyndáme,vyjmeme koření(pepř,n.koření,bobk.list) a celou směs přelijeme do kastrůlku..,rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, zalejeme smetanou,příp. zředíme či dohustíme jíškou.A je hotovo!