OPILÝ FANDA Těsto : 150g másla, 150g moučkového cukru, 4 bílky, 4 žloutky, 200g mletých ořechů, 70g polohrubé mouky + na vyspání, 1/2 sáčku prdopeč, tuk na formu, pikantní zavařenina na potření, čokoládová poleva Krém : 200g mletých ořechů, 220g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce mléka, rum podle chuti, 3 celá vejce Na těsto utřeme v míse máslo, cukr a žloutky. Vmícháme ořechy, mouku promíchanou s prdopeč a tuhý sníh z bílků. Vlijeme do pekáče s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 180°C, až těsto zpevní. Plát potřeme zavařeninou, kterou trochu ohřejeme a protřeme sítkem. Na krém smícháme ořechy, 100g cukru, vanilkový cukr, mléko a rum. Ve vodní lázni vyšleháme 3 celá vejce se zbytkem moučkového cukru do hustého krému a ten promícháme s ořechovou hmotou. Krém rozetřeme na korpus a necháme zchladnout. Pak přelijeme čokoládovou polevou a po vychladnutí rozkrájíme na řezy. LANÝŽKY 200g čokolády na vaření, 50ml smetany na šlehání, 50g másla, 50g mandlových lupínků, 20g krystalového cukru Mandlové plátky opražíme na teflonové pánvi nasucho a hodně pomalu dorůžova, přisypeme k nim cukr a opatrně ho necháme rozpustit tak, aby se mandle nepřipálily. Čokoládu se smetanou zastálého míchání rozpustíme v kovové míse ve vodní lázni. Misku vyndáme a postupně přimícháme změklé máslo. Do hladké hmoty přimícháme lehce rozdrcené mandle. Hotovou hmotu zakryjeme fólií a necháme ji v chladu ztuhnout. Pak z ní postupně tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau. Necháme je rozležet v uzavřené dóze.