Nejdříve si připravíme kvásek - odměříme si 500 ml mléka (které si dáme malinko přihřát, aby bylo vlažné), 250 g hladké mouky, 30 g krupicového cukru a z těchto už odměřených surovin si odebereme na kvásek - 4 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci krupicového cukru a přidáme 15 g droždí - suroviny na kvásek si promícháme nejlépe ve čtvrtlitrovém hrnečku a dáme na teplé místo vzejít. Zbytek surovin kromě jablek si smícháme v míse, nakonec opatrně vypracujeme kvásek. Těsto dáme vykynout na teplé místo. Jablka si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vyždímáme přebytečnou šťávu a opatrně vmícháme do už vykynutého těsta. Lívanečky smažíme na oleji v lívanečníku. Hotové lívanečky si můžeme obalit ve skořicovém cukru a podávat s oslazeným tvarohem, nebo jenom pocukrovat a pomazat džemem.