Z stálého míchání rozehřejeme med. Přisypeme k němu cukr a vmícháme nakrájené Milsy. Mícháním uděláme hustou medovou hmotu. Směs odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, prosátou mouku, perníkové koření a sodu bikarbonu. Zaděláme těsto, které se leskne a nelepí na ruce, zpracováváme ho aspoň 20 minut. Pak ho zabalíme do mikrotenu a uložíme na noc do chladničky. Druhý den těsto rozdělíme na více kousků, každý poprášíme hladkou moukou a rozválíme na plát 4 mm silný. Různými formičkami vykrájíme motivy, podle příležitosti k jaké je děláme (vánoční, velikonoční, valentýnské, svatební ap.), pak je rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Bílek rozšleháme, přidáme cukr a citronovou šťávu, polevu šleháme tak dlouho až je hladká, bílá a hustá. Polevu rozdělíme na několik částí a obarvíme je potravinářskými barvivy. Vychladlé perníčky ozdobíme jak chceme.