Žloutky utřeme se 120g cukru, vanilkovým cukrem a 3 lžícemi teplé vody do krému, pak přidáme espreso. Mouku, maizenu, kypřící prášek a kakao smícháme a přisijeme na krém. Bílky ušleháme dotuha a zlehka vmícháme do krému. Těsto naneseme do rozvírací formy (pr. 26 cm) na pečící papír, pečeme asi 25 minut na 180°C (horkovzduch 160°C) a necháme vychladit. Želatinu namočíme, mandarinky oloupeme a z dužiny vyřízneme dílky, šťávu zachytíme a ohřejeme. Tvaroh smícháme se 100g cukru. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v mandarinkové šťávě a vmícháme do tvarohu. Jak začne hmota želírovat, ušleháme z 250 ml smetany tuhou šlehačku a s dílky mandarinek ji vmícháme do hmoty. Korpus vodorovně rozpůlíme. Jeden plát ohradíme dortovými prstencem, potřeme ho krémem a přiklopíme druhým plátem, dáme asi na 3 hodiny do lednice. Zbylou smetanu ušleháme a natřeme na dort, nakonec můžeme dort ozdobit plátky mandarinek, většími čokoládovými hoblinkami a poprášit espresem.