Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlová závěj

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 250g polohrubé mouky, 1/2 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 50g cukru krupice, 1 vejce, 125g másla, 1 lžička strouhané citronové kůry NÁPLŇ: 1,5 kg jablek, šťáva z 1 citronu, 125g másla, 50g cukru krupice, 100g rozinek, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce solamylu, 50ml jablečného džusu nebo vody, 50g mandlových lupínků NA ZALITÍ: 40g másla, 50g cukru krupice, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, moučkový cukr Mouku prosejeme s prdopeč na vál, přidáme oba cukry, změklé máslo, vejce a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do chladničky ztuhnout. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Rozpustíme si máslo, přidáme jablka a cukr a chvilku podusíme. Do poloměkkých jablek přidáme rozinky, citronovu kůru a zalijeme vbe vodě rozdělanou škrobovou moučkou. Za stálého míchání necháme zhoustnout a odstavíme. Z vychladlého těsta uděláme placku a vyložíme jím formu na koláč tak, aby těsto pokrylo kraje formy. Na těsto rozetřeme jablečnou směs a povrch zasypeme lupínky mandlí. Rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, mléko a takto připravenou směsí přelijeme mandlové lupínky a pečeme asi 45 minut při 180°C. Vychladlý koláč dozdobíme moučkovým cukrem a můžeme i lístečky máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Aidel |10. června 2013
super :-) Odpovědět
PetulkaH |9. června 2013
to vypadá parádně Odpovědět
|9. června 2013
super Odpovědět
stanicka007 |9. června 2013
mňam, ukládám. Odpovědět
Márč |8. června 2013
To musí být velmi dobré, ukládám...:-) Odpovědět
Michi |8. června 2013
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!