Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové lupínky

Autor receptu: lucie.l.farova (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
46× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ušleháme bílky, přidáme cukr, nakonec hladkou mouku, polovinu těsta nalijeme do malého srnčího hřbetu nebo malého biskup. chlebíčku, nasypeme celé mandle neloupané, dolijeme těstem a necháme péct v troubě při teplotě asi tak 140-150 st. do růžova. Formu si vykládám pečícím papírem, netřeba mazat. pak necháme tak cca týden schnout, klidně i s papírem, po týdnu nakrájet na tenoučké plátky na elektrickém nářezovém strojku a plátky můžeme dosušit na plechu do TVRDA v troubě cca 10 min. fakt moc dobrá chuťovka,

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenka.r |21. prosince 2013
pěkné Odpovědět
Monique |20. prosince 2013
také děláme, jsou výborné :-) Odpovědět
pajunc |20. prosince 2013
super :-) Odpovědět
najkuchtickalenka |19. prosince 2013
krasnee Odpovědět
HankaHK |19. prosince 2013
u nás jsou to mandoletky a ořechy se míchají rovnou do těsta, taky máme rádi Odpovědět
jana.h |19. prosince 2013
vypadají dobře Odpovědět
laetti |19. prosince 2013
zkusím :-) Odpovědět
Hana 19|26. února 2014
podobný chlebíček dělávám třeba i na Vánoce, jen přidávám i jiné ořechy - vlašské, para, pak i třeba sušené brusinky a dávám o něco méně cukru, je to dost sladké, ale někdo má rád. Vůbec mě nenapadlo chlebíček nechávat týden odstát. Jen ho nechávám zchldnout, nakrájím na tenké plátky na el. kráječi a v troubě suším dokud nejsou tvrdé a křupavé.. vždy se po tom zapráší Odpovědět
denous|18. ledna 2014
mňam Odpovědět
daniel.fara.9|29. prosince 2013
to znám..je to super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!