Na kompot: 1 sklenice odpeckovaných višní (380g), 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce cukru, 1 lžíce solamylu Kromě toho: 200 ml smetany ke šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíce posekaných pistácií Žloutky smícháme s cukrem, solí, hladkou moukou, mlékem a mandlemi. Bílky ušleháme dotuha a sníh vmícháme do žloutkové hmoty. Na rozehřátém oleji postupně usmažíme 12 malých palačinek, naklademe je na mřížku a necháme vychladnout. Na kompot necháme v sítu okapat višně, zachycujeme přitom šťávu. Potom smícháme 125 ml višňové šťávy se skořicí, cukrem a škrobem a uvedeme do varu. Přidáme višně a 3 minuty na mírném ohni povaříme. Trochu višní si odložíme na ozdobu. Na 4 talíře uložíme po jedné palačince, dáme na ně trochu kompotu a přikryjeme dalšími palačinkami. Ty opět potřeme trochou kompotu a přikryjeme zbylými palačinkami. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Každou palačinkovou skládanku ozdobíme kopečkem šlehačky, zbylým kompotem a mátou a posypeme pistáciemi, případně na plátky nastrouhanými mandlemi.