ČOKOLÁDOVÝ PIŠKOT 140g marcipánu, 6 žloutků, 8 bílků, 230g pískového cukru, 30g hl.špaldové mouky, 70g kakaa V mikrovlnce krátce ohřejeme marcipán a pak ho se žloutky ušleháme do pěny. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem, prosijeme a střídavě se sněhem vmícháme do marcipánové pěny, hmotu pak dáme do cukrářského sáčku s otvorem asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem nastříkáme 3 kruhy (∅ 26 cm), každý korpus pečeme asi 20 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), upečené necháme vychladnout. MANDLOVO-NUGÁTOVÝ KRÉM 6 listů želatiny, 250ml bílého vína, 25g marcipánu, 20g pískového cukru, 10ml amaretta, 100g mandlového nugátu, 500ml smetany 33% Želatinu namočíme do studené vody. V hrnci zahřejeme víno s marcipánem, cukrem a amarettem, ve směsi rozpustíme mandlový nugát. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v teplé mandlové hmotě. Krém mícháme v ledové vodní lázni, dokud nezačne želírovat. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Na dortový tác dáme jeden korpus, potřeme 1/3 krému a přiklopíme druhý korpus, ten potřeme další 1/3 krému a položíme třetí korpus, ten pokryjeme zbytkem krému. Dort chladíme asi 3 hodiny. OZDOBA 100g mandlových plátků, 150g bílých hroznů bez pecek, 4 lžíce písk. cukru, čokoládový dekor Mandlové lístky přitlačíme na strany dortu a vrch dortu ozdobíme hrozny posypanými cukrem a čokoládovým dekorem. Dekor si můžeme připravit: Vinné listy opláchneme a osušíme, potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Asi po hodině listy opatrně sloupneme a tímto dekorem, vlastní výroby, dort ozdobíme.