Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové semifreddo

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Mandle zbavíme slupek a vložíme je na plech do předem vyhřáté trouby na 200°C asi na 10 minut. Potom je vyndáme a necháme vychladnout. Vychladlé mandle rozsekáme na jemno.
  2. V míse si vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a bílky. V další míse vyšleháme žloutky s cukrem krupice a můžeme přikápnout kapku mandlového aroma či likéru.
  3. Obě směsi poté velice jemně vmícháme do sebe a přidáme i jemně nasekané mandle. Trošku mandlí si necháme na ozdobení. Takto připravenou směs vlijeme do jakékoliv formy, poté vložíme do mrazničky na minimálně 4 hodiny, aby semifreddo dobře ztuhlo.

Něco navíc:

Před podáváním posypeme zbytkem nasekaných mandlí a můžeme přelít čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucinka34 |19. listopadu 2013
super uloženo 1++ Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Opravdu zajímavý recept. Odpovědět
Monina |12. května 2013
také přidávám k oblíbeným...vyzkouším co nejdřív Odpovědět
freya |12. května 2013
vyzkouším a omlouvám se u Kateřina Matysková mi ujela ruka a dala sem palec dolu Odpovědět
Uzzi1 |11. května 2013
pěkné Odpovědět
Katty148 |11. května 2013
mňam, přidávám k oblíbeným :)) Odpovědět
DAMI |11. května 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.kucerkova.1 |11. května 2013
Takze mile damy, je mi lito, ale ne kazdy mame tu moznost miti ceskou klavesnici a co se tyce rychloreceptu, pokud se vam nelibi, tak nepiste, ze je zajimavy a ze ho vyzkousite - trosku si timto protirecite nemyslite? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!