Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové talířky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, másla, sirupu, medu, kypřícího prášku, špetky soli, sekaných mandlí, skořice a koření uhněteme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Z každého uválíme váleček Ø 3,5 cm a každý zabalíme do fólie a na 3 hodiny dáme do ledničky. Bílek rozkvedláme a potřeme jím válečky, obalíme je v hrubém krystalovém cukru a ostrým nožem nakrájíme na 1/2 cm kolečka. Narovnáme je na 2 plechy s pečícím papírem, posypeme je hrubým cukrem a ozdobíme několika mandlovými lupínky. Každý plech pečeme 12-15 minut na 200°C. Talířky vyndáme a přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout, pak skladujeme v uzavíratelné dóze.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!