28 deka cukru, 5 celých vajec,7 žloutku se tře nejméně půl hodiny, pak přidej z jednoho citronu jemně sekanou kůru, 28 deka loupaných strouhaných mandlí, 7 deka hořkých mandlí a plnou kávovou lžičku strouhané housky, naposled ze 4 bílků tuhý sníh. Vysyp dortovou formu moukou, ale dřív jí vymaž máslem, vlij těsto do ní a nech pomalu péci. (Můžeš zkusit dřívkem zdali je propečen, nesmí těsto se lepit na dřívko). Když je upečen, nech jej vychladnout, pak v půli rozřízni a naplň krémem, uděláš ze 3 bílků tuhý sníh, pak stále šlehaje přidáš 12 deka cukru a naposled 5 deka loupaných strouhaných mandlí a trochu vanilky, namažeš spodní půli, přiklopíš vrch a potřeš bílým ledem, okrášlíš rozpůlenými ořechy nebo sněhovými pusinkami neb praženými mandlemi. Použít se může i co nákyp, pak se nesmí plnit ani ledem krášlit, dá se k němu šodó, může se udělat den před upotřebením.