DORT: 5 vajec,100g moučkového cukru, 60g mandlí, 80g hrubé mouky, 40g másla, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání dna formy, 500g kompotovaného ovoce, marmeláda, 50g mandlí na ozdobu Z bílků ušleháme sníh,postupně přidáváme cukr a ušleháme dohusta.Do sněhu lehce vmícháme žloutky,potom jemně umleté neoloupané mandle promíchané s moukou a nakonec rozehřáté, téměř vychladlé máslo. Těsto naplníme do dortové formy o průměru asi 23cm vymazané tukem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Horký dort poprášíme moukou,překlopíme na prkénko (nebo plech),vyjmeme z dortové formy a necháme vychladnout. KRÉM: 4,5 dl smetany (12%),1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku(60g), 150g másla, 120g moučkového cukru,1 lžíce rumu, 50g mandlí Ze smetany a pudinku uvaříme hustou kaši,vychladíme ji za častého zamíchání a šleháme ve šlehači s prosátým moučkovým cukrem.Po chvilce přidáme po kouskách změklé máslo a rum. POLEVA: Nálev z kompotu doplněný vodou na 4dl,cukr krupice, 15g želatiny,citronová šťáva Nálev z kompotu s vodou osladíme dle chuti,do části namočíme želatinu a necháme ji 20 minut bobtnat. Zbytek nálevu ohřejeme na 60°, sejmeme z plotýnky,vmícháme želatinu a několik kapek citronové šťávy a vychladíme. Jakmile poleva začíná po obvodu rosolovat, nalijeme ji na dort. Na ozdobu dortu použijeme oloupané mandle. Vychladlý dort rozkrojíme na tři kola, dvě spodní kola potřeme částí krému a posypeme hrubě pokrájenými mandlemi a kola spojíme. Částí krému potřeme boční strany dortu,povrch potřeme marmeládou a ozdobně poklademe ovocem. Po obvodu horní plochy nastříkáme hvězdičky z krému, ovoce přelijeme polevou a necháme ji ztuhnout. Boční strany dortu ozdobíme mandlemi.