Staňte se našimi fanoušky na:

Mantije (pita plněná masem)

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smícháme mouku, olej (100 g), sůl a vodu a vypracujeme si těsto. Rozválíme ho v mouce v tloušťce asi 2-3 mm a nakrájíme na díly 10x10 cm. Připravíme si nádivku: na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Na každý díl těsta dáváme plnou lžíci nádivky, těsto pak spojíme a okraje přilepíme k sobě. Vymažeme si pekáč a skládáme do něj postupně díly těsta, tak, aby slepené díly byly směrem dolů. Troubu si rozehřejeme na 200 ˚C a pečeme dozlatova. Pečené je poprskáme vodou, přikryjeme útěrkou a necháme tak chvíli odstát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!