Meruňky zalijeme pálenkou. Dvě třetiny dávky prosátého moučkového cukru důkladně prohněteme s marcipánem. Na cukrem posypaném válu připravíme z poloviny dávky hmoty placku o síle 4 mm a vykrájíme z ní srdíčka asi 3 cm velká. Odkrájenou hmotu spojíme se zbylým marcipánem a vyválíme z ní plát o síle 7 mm. Opět vykrájíme srdíčka, tentokrát s otvorem uvnitř. Vykrájená navlhčíme vodou a spojíme je s celými srdíčky. V mírné troubě, na plechu s pečícím papírem nechám 1-2 minuty vyrušit a potom vychladíme. Smícháme drobně nasekané meruňky, marmeládu a mleté mandle. Náplň rozdělíme do srdíček a opět vychladíme. Naplněné středy srdíček nakonec přelijeme rozehřátou čokoládou a uložíme v chladu.