Staňte se našimi fanoušky na:

Marinované a pak pečené kuře

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na marinádu: 2 lžíce medu, 1 lžička silně pálivého feferonkového krému, čerstvé bylinky(dala jsem majoránku, citronový tymián, rozmarýn) 2 lžičky koření Andělská křídla, olivový olej V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl. Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |16. května 2013
Zkusím také, vypadá to lákavě, určitě vyzkouším ;-) Odpovědět
Šuldeska |16. května 2013
Výborné. Odpovědět
sari |14. května 2013
1*)))))) Odpovědět
Semyaza |12. května 2013
vypadá to suprově Odpovědět
planeta |11. května 2013
kuře s bylinkami, to je moje Odpovědět
tepito |2. května 2013
Jaké druhy koření jsou ve směsi Andělská křídla? Odpovědět
mikotka |2. května 2013
souhlas , zkusím Odpovědět
Januse |2. května 2013
zajímavé Odpovědět
jana.h |1. května 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!