Staňte se našimi fanoušky na:

Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Autor receptu: Jihotyrolská kuchařka (4 recepty)

Hostitelé na farmách Roter Hahn dobře vědí, že dobrá a vydatná snídaně představuje skvělý začátek nového dne. V obci Lana na statku Schrenteweinhof připravuje Patrizia Prantl Kamutsch pro své hosty nejen na snídani skutečnou delikatesu v podobě marinovaného jablka s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku. Příprava pokrmu je časově nenáročná, pojďte tedy přípravu této delikatesy zkusit i vy!

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
+ marinovaná jablka je dobré nechat přes noc odstát

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 1 jablko, ideálně jihotyrolská odrůda Golden Delicious
  • 180 g čerstvého kozího sýra
  • 4 plátky špeku srolovaného do růžiček
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce květového medu
  • 1 větvička čerstvého tymiánu
  • 1 menší cibule
  • 50 g vlašských ořechů najemno nadrcených
  • špetka bylinkové soli a špetka pepře

Pracovní postup:

  1. Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku.
  2. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.
  3. Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte špekovou růžičkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!