Králičí maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, potom je nakrájíme na čtverečky, vložíme do misky, přidáme marinádu (česnek rozetřeme a promícháme s dalšími přísadami) a 2 lžíce oíeje, promícháme a necháme v chladničce několik hodin proležet. Slaninu nakrájíme na tenké čtverečky, cibule na půlky, kapie na kousky (okurky na kolečka, žampiony na plátky) a střídavě s masem je napícháme na 4 kovové jehly nebo špejle. Vložíme je do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a za častého obracení a potírání olejem pečeme při středním záhřevu, až maso změkne. V kontaktním grilu pečeme jehly při středním záhřevu asi 5 minut. Osolíme a podáváme s drobně nakrájenou cibulí, hořčicí nebo rajčatovým kečupem a s chlebem. Marináda: : 4 lžíce bílého vína nebo 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička sójové omáčky, 2 stroužky česneku špetka dobromysli, 1/2 lžičky rozmarýnu nebo usekané petrželky, 1 lžíce drobně nakrájené cibule