Skopové vařené ve šťávě
100
0
1
Recept pro 6 osob: Čerstvé ryby kuchyňsky upravíme, pak podle potřeby nakrájíme na menší kusy nebo uděláme filety. Naskládáme do velké keramické nádoby a zalijeme octovým nálevem. Může být ostřejší, ale sladkokyselý je ideální, proto lze použít znojemský okurkový. V octovém nálevu necháme ryby den či dva proležet v chladu. Pak ryby z láku vyjmeme a vyčkáme z nich tekutinu. Octový nálev z mísy vylejeme a do čisté mísy dáme zpátky ryby, ty zasypeme kořením, cibulí a zalijeme olivovým olejem. Necháme v chladu odležet a konzujeme až po pár dnech. Marinované ryby jsou dokonale rozleželé, když se všechny drobné kostičky rozpustily. 1 porce = 450 kcal - T 19 - S 17 - CH 180