Skopový hřbet přesekneme po hřbetní kostí na půlky, odsekneme postranní kostí a nasekáme kotlety (2 kusy na porci). Z kotlet odstraníme blány, kotlety nařízneme po obvodu asi na třech místech, jemné je naklepeme, potřeme olejem a marinádou (cibuli a česnek jemně nakrájíme a promícháme s dalšími potravinami) a necháme v misce několik hodin odležet. Před přípravou je vyjmeme, odstraníme ulpělou cibuli, česnek a koření a kotlety osušíme. Potřeme je olejem, vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme asi 5 minut. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme 4-5 minut, až změknou. Osolíme je, přeložíme na talíře a pokapeme rozehřátým máslem. Podáváme je hodně horké. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory a zeleninový salát.