Telecí řízky nařízneme po obvodech na několika místech, jemně naklepeme, potřeme marinádou {dvě lžíce oleje rozšleháme se sardelovou pastou, kořením, vínem nebo citrónovou šťávou) a v misce necháme v chladničce proležet 1-2 hodiny. Před podáváním je necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 1/2-4 minuty. Potom je obrátíme, potřeme olejem a opět grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je grilujeme 1 1/2-2 minuty. Odkapanou marinádu necháme přejít varem, přidáme máslo, vše trochu přihřejeme a při podávání nalijeme na řízky. Řízky osolíme, můžeme je obložit ohřátým odkapaným hráškem a doplnit rýží.