Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, kotlety nařízneme po obvodech i u kostí, naklepeme, potřeme olejem, opepříme, přelijeme v misce marinádou (uvedené potraviny rozmixujeme nebo cibuli a česnek drobně nakrájíme a promícháme s ostatními potravinami) a necháme v chladničce několik hodin proležet; přitom je jednou obrátíme. Před přípravou kotlety osušíme, potřeme olejem, urovnáme do původního tvaru, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 4 1/2-6 minut. Potom je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme stejnou dobu. Kotlety osolíme, přeložíme na talíře a pokapeme marinádou, kterou jsme nechali přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší a s kompotem. Pro přípravu na kontaktním grilu kotlety zbavíme všech větších kostí a připravíme je stejně jako pro jiný druh grilu. Kontaktní gril zahřejeme na střední stupeň a kotlety pečeme 3 1/2-4 minuty.