Porce kapra potřeme směsí citrónové šťávy, drobně nakrájené cibule, koření a proložíme mrkví a petrželí, které jsme nakrájeli na plátky, a bobkovým fistem. Pokapeme je olejem a necháme chvíli odležet. Pak porce osušíme, otřeme, pokapeme olejem, osolíme a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Grilujeme je asi 6 minut, pak je obrátíme, potřeme olejem a grilujeme, až porce změknou. V kontaktním grilu pečeme porce kapra při středním záhřevu 5-7 minut (podle výšky porcí). Podáváme s opečenými brambory a s křenovou majonézou. Příprava sýrové majonézy: Majolku promícháme s uvedenými potravinami a necháme chvíli odležet. Majonéza: 150 g majolky, čerstvě nastrouhaný křen, hořčice, rajčatový kečup, špetka cukru, 3 lžíce bílého jogurtu