Staňte se našimi fanoušky na:

Marinovaný lilek od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na smažení olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 3 kusy cibule
  • 3 kusy lilek
  • červený, 1-2 dl vinný ocet
  • 6 stroužků česnek

Pracovní postup:

Lilky nakrájíme i se slupkou na tenké plátky (3 mm) pomocí struhadla. Hned je klademe vedle sebe na rozpálenou pánev s trochou oleje a opékáme po obou stranách, až trochu zhnědnou a dužina lehce zprůsvitní. Na gril nebo do trouby plátky předem lehce potřeme olejem. Zároveň si opečeme cibuli na kroužky a česnek na plátky. Zeleninu skládáme do mísy natěsno, vrstvy solíme a pepříme. Nakonec zalijeme po vrch vinným octem a necháme nejméně do druhého dne uležet, lepší je více dnů. Ocet se potřebuje vsáknout a rozležet. Pokud skládáme do širší sklenice, uzavřené vydrží v lednici řadu týdnů. Podáváme k masu nebo jako předkrm s bílým sýrem nebo zakysanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |3. řijna 2013
Konečně jsem se dostala k vyzkoušení tohoto receptu. Lilek je báječný, je to výborné jako příloha ke grilovanému masu i k zapečeným bramborám, určitě tenhle lilek budu dělat často! A bezvadně chutná i ta naložená cibule s česnekem... Odpovědět
Sofii |18. července 2013
Všechno z lilku mi moc chutná, ale takhle marinovaný jsem ho ještě nezkoušela, to musím napravit! Díky za recept :-) Odpovědět
Márč |5. července 2013
Zajímavé a určitě dobré, ukládám...:-) Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |2. července 2013
Lilky miluji. Uložím a vyzkouším, díky. Odpovědět
wieruska |26. června 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!