Z lilku nakrájíme cca 9 koleček 2-3 mm širokých. Osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak sůl otřeme, lilek vysušíme a kolečka potřeme marinádou z oleje, rozetřeného česneku, provensálského koření, , čili, sojové omáčky, soli a gustinu. Necháme odležet do druhého dne v uzavíratelné misce. Na pekáč dáme pečící papír, troubu rozehřejeme na 220 stupňů, zapneme horký vzduch, nebo gril a kolečka naklademe na papír. Grilujeme v troubě cca 20 minut a během grilování otáčíme. Ze začátku jsou kolečka měkká. Jakmile začnou být křupavá, vyjmeme je a podáváme. Takto upravený lilek můžeme samozřejmě použít k čemukoliv, co máme rádi. K opečeným bramborám, k zelenině, k masu a pod. Poznámka Inspiroval mne opět Egypt, kde se podobná kolečka lilku podávala ke snídani a já se ho mohla ujíst:-). Ingredience egyptského lilku neznám, tak jsem trochu experimentovala a moc jsem si pochutnala.