Staňte se našimi fanoušky na:

Marinovaný losos s ginem

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sůl, cukr, pepř, pokrájenou bulvu fenyklu a citronovou kůru rozmixujte na hrubší směs. Filety položte kůží na alobal, jeden potřete alkoholem a posypte kořeněnou směsí a druhý posypte překrájenou fenyklovou natí a koprem. Spojte a vytvořte sendvič. Zabalte do alobalu, vložte do nádoby s plochým dnem a okrajem a zatižte prkénkem, či konzervou. Nechte v lednici 2 dny marinovat. Balíček s lososem jednou až dvakrát denně otočte. Potom ho rozbalte, setřete marinovací směs a otřete papírovou utěrkou. Stáhněte kůži, případně opláchněte studenou vodou a osušte. Doplňte čerstvým koprem nebo natí fenyklu a krájejte na tenké plátky. Podávejte s majonézou nebo hořčičnou omáčkou, pečivem a klínky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!