Pórky očistíme, sytě zelené části odkrojíme, pak je po délce nařízneme a omyjeme, okapané pórky nakrájíme na šikmé kousky dlouhé asi 8 cm. V troše osolené vody pórky 6-8 minut předvaříme, zcezené necháme okapat. Z vody, v níž se pórek vařil, odebereme 3-4 lžíce tekutiny na marinádu, do malého hrnku dáme ocet, med a odebranou a odebraný vývar z pórku, na malém zdroji tepla zahříváme, dokud se med nerozpustí. Sundáme ze zdroje tepla, přidáme olej, pepř, sůl a prolisovaný česnek, vše dobře promícháme a směsí zalijeme okapaný pórek, který v marinádě ponecháme 2-3 hodiny, klidně i přes noc. Vejce uvaříme natvrdo, opláchneme je studenou vodou, oloupeme je a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Kostičkami vajec ozdobíme jednotlivé porce marinovaného pórku a podáváme jako studený předkrm.