Na vodní lázni, resp. nad párou, rozpustíme 250 g ztuženého tuku, přidáme 3 rozšlehané vejce a postupně vmícháváme 3 vrchovaté lžíce tmavého lesního medu, 200 g krupicového cukru, 400 g prosáté hladké mouky, 1 prášek do pečiva a 1 lžičku jedlé sody. Směs intenzivně míchejte dokud se těsto nespojí a nezačnou se objevovat bubliny. Připravte si 6 kusů pečícího papíru, tak aby se vešel na plech. Na papír si vyznačíme plánovanou velikost a tvar, např. dortové formy. Na pečení musíme mít připravené dva plechy. Těsto rozdělíme na 6 dílů a silikonovou stěrkou ( mě se nejlépe na roztírání tohoto těsta osvědčila karta - neboli umělohmotná stěrka, která se používá na úpravu krému na dortech ) postupně rozetřeme na papír na plechu ve vrstvě cca 5 mm, tak aby přesah vyznačeného tvaru nebyl větší než 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 7-10 minut. Nespotřebované těsto udržujte na vodní lázni, aby zůstalo tekuté a dalo se roztírat na peč. papír. Upečené pláty necháme vychladnout a odpočinout tak dlouho až změknou a nebudou drolivé, cca 10-20 minut. Připravíme si dva druhy krému. První krém si připravíme z 1 plechovky zkaramelizovaného kondenzovaného mléka, 100 g másla a karamelu, který si připravíme ze 4 lžic krupicového cukru (100 g cukru). Druhý krém si připravíme smícháním 200 g másla, 200 g moučkového cukru a 2 vanilkových cukrů. Do krému se zamíchá hrst rozsekaných vlašských ořechů. Pláty se odkrojí podle nákresu použité formy a opatrně odloupnou od peč. papíru. Odkrojky se po důkladném vychladnutí rozdrobí na posýpku. Závěrečná kompletace - jednotlivé vychladlé pláty se střídavě potřou karamelovým a ořechovým krémem a přikládají se na sebe. Zbytky krémů se potře medovník shora i po stranách. Krém pečlivě posypeme posýpkou, na bocích si pomůžeme kartou. Necháme odležet v chladu. Medovník uložený v chladu vydrží více než dva týdny.