Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka
20
13
19
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme den předem jako maso na čínu do marinády. Marináda: Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1 lžíci solamylu, sůl, pepř, 1 lžíci oleje, 1 lžíci kečupu, rozmačkané 3 stroužky česneku, l lžíci grilovacího koření na kuře. Vše promícháme a dáme do ledničky uležet. Druhý den kuřecí maso zprudka osmahneme na oleji. Uvařené špagety slijeme a nasypeme do vymazaného pekáčku. Posypeme oregánem a postříkáme pikantním kečupem. Hotové, osmahnuté kuřecí maso rozprostřeme na špagety a posypeme nastrouhaným sýrem (Eidam nebo Niva, nebo obojím). Dáme zapéct do trouby. Hotové nakrájíme a podáváme s červeným vínem.