1) Droždí roztíráme s lžící cukru, dokud nepovolí na řídkou kaši. Poté přidáme lžíci mouky, 2 lžíce smetany (ne studené z ledničky) a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10-15 minut. 2) Máslo smícháme s moukou a snažíme se vytvořit co nejjemnější drobenku. Můžeme použít i kuchyňský robot. Poté přidáme vejce, cukr, kvásek, žloutek, smetanu, sůl a koření. Vypracujeme jemné těsto (které by mělo jít rozválet). 3) Těsto rozválíme na placku, přeložíme shora a zdola na třetiny, otočíme o 90° a znovu rozválíme. Poté znovu přeložíme na třetiny a nyní již bez otáčení rozválíme. Necháme půl hodiny kynout. 4) Těsto znovu rozválíme a vykrájíme z něho obdélníky 4x8 cm. Pomažeme náplní dle chuti a srolujeme do rohlíčků (můžeme pomazat celý povrch rohlíčků). 5) Vytvořené rohlíčky necháme kynout aspoň 45 minut, nejlépe hodinu. 6) Pomažeme žloutkem a posypeme mandlemi. 7) Pečeme 15-20 minut na 180 °C. 8) Ještě vlažné posypeme cukrem.