Staňte se našimi fanoušky na:

Martinské rohlíčky

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Droždí roztíráme s lžící cukru, dokud nepovolí na řídkou kaši. Poté přidáme lžíci mouky, 2 lžíce smetany (ne studené z ledničky) a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10-15 minut. 2) Máslo smícháme s moukou a snažíme se vytvořit co nejjemnější drobenku. Můžeme použít i kuchyňský robot. Poté přidáme vejce, cukr, kvásek, žloutek, smetanu, sůl a koření. Vypracujeme jemné těsto (které by mělo jít rozválet). 3) Těsto rozválíme na placku, přeložíme shora a zdola na třetiny, otočíme o 90° a znovu rozválíme. Poté znovu přeložíme na třetiny a nyní již bez otáčení rozválíme. Necháme půl hodiny kynout. 4) Těsto znovu rozválíme a vykrájíme z něho obdélníky 4x8 cm. Pomažeme náplní dle chuti a srolujeme do rohlíčků (můžeme pomazat celý povrch rohlíčků). 5) Vytvořené rohlíčky necháme kynout aspoň 45 minut, nejlépe hodinu. 6) Pomažeme žloutkem a posypeme mandlemi. 7) Pečeme 15-20 minut na 180 °C. 8) Ještě vlažné posypeme cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |12. února 2015
Zkusím Odpovědět
objev |11. února 2015
Překládáním těsta docílíme křehkost rohlíčků. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!