Staňte se našimi fanoušky na:

Martinské rohlíčky bez kynutí (slané i sladké) od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční martinské rohlíčky mohou být kynuté, z těsta se zakysankou, anebo s droždím bez kynutí - těsto se dobře zpracovává a bez čekání. Změklý tuk, vejce, mouku, trochu soli dáme do robotu, nadrobíme droždí a vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme pár lžic mléka, aby se lépe spojilo. Celé množství těsta rozdělíme na šest koulí (pomáhám si váhou) a dáme na chvíli do lednice. Zatím si připravíme náplň. Mleté maso promícháme s vymačkaným zelím a jedním vejcem, dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou nebo majoránkou. Můžeme také použít jinou svoji oblíbenou náplň slanou nebo sladkou, výborná jsou povidla. Nejčastěji se používá mák. Rozválíme jednu kouli těsta na kulatou placku 2 mm silnou, rozkrojíme na 8 dílů a do širší části dáme lžičku náplně. Stočíme ke špičce a zahneme ji na plechu s papírem na pečení dospod, ohneme špičky do oblouku a trochu je zmáčkneme, uzavřeme. Z tohoto množství uděláme dva plechy rohlíčků asi 6-7 cm dlouhých. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem (stačí bílek). Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |12. března 2014
díky za tip, rohlíky také občas dělám , ale toto je rychlovka, ráda vyzkouším Odpovědět
kockaviky |7. prosince 2013
vyzkouším 1+ Odpovědět
Lucinka34 |17. listopadu 2013
1+++ Odpovědět
stanicka007 |21. září 2013
díky za recept na rohlíčky, znám je od bývalého kolegy z práce, stále marně pátrám po receptu, snad je ten již konečně ten pravý Odpovědět
jana.h |17. září 2013
1+ Odpovědět
edita.mickova |14. září 2013
1++++ Odpovědět
pes |14. září 2013
super Odpovědět
josifek |13. září 2013
Ukládám Odpovědět
b* |13. září 2013
dala bych si hned Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!