Na nerezovou jehlu naskládáme střídavě maso kančí a vepřové, plátky uzeného boku a klobásy, proložíme plátky cibule, maso lehce potřeme hořčicí, osolíme a opepříme a zaklopené v keramickém pekáči v troubě pomalu pečeme do měkka asi 3 hodiny. Na začátku podlijeme vývarem, který se nám už vaří. Brambory opereme, nakrájíme na plátky i se slupkou, vyskládáme do keramického pekáče, přidáme červenou (raději čerstvou) papriku, osolíme, přisypeme trošku pepře a kmínu, a hodinu pečeme v troubě. Během pečení je 2x potřeme směsí sádla a namačkaného česneku. Brambory získají zlatavou barvu a jsou trochu dokřupava. Na talíř dáme opečené brambory a pečenou červenou papriku, masa na jehle, přidáme najemno nakrájená husí játra orestovaná na cibulce. Vše polejeme výpekem z masa, dozdobíme zelenou cibulkou. Tip: Pro ostré jazýčky přidáme naloženou pálivou feferonku.