Staňte se našimi fanoušky na:

Máslová vánočka

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, vlažného mléka a cukru si připravíme kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek, máslo, cukr, žloutky, špetku soli, mandle, rozinky a podle potřeby mléko. Vše dobře zpracujeme na vláčné těsto, které necháme ještě chvíli kynout. Ušleháme vejce s troškou oleje, vánočku jím potřeme a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 160 stupňů asi 50min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!