Staňte se našimi fanoušky na:

Máslové cukroví

Autor receptu: And018 (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vypracujeme si těsto, které po 24hod odležení cca na 2 milimetry vyválíme a vykrajujeme různé tvary např. srdíčka, podkovičky neb stromečky... Upečeme, slepujeme a poř. zdobíme dle fantazie. HLAVNĚ NEPÉCI MOC DLOUHO A HLÍDAT, ABY NEBYLY PŘIPÁLENÉ (poznáme dle vůně a okrajů polotovarů) Po zchladnutí slepujeme marmeládou na linecké cukroví nebo máslovým krémem a ve finále pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
  2. TIPY na zdobení: Svatební a vánocní podkovičky: Vykrájené a upečené podkovičky slepujeme vanilkovým krémem po zchladnutí a obalujeme bílou nebo slonovinou potahovou hmotou či marcipánem, vespod odkrojíme. Ihned zdobíme marcipánovou růžičkou, okolo vytvoříme 3 lístečky ze zelených kuliček a nad růžičku ze 3 zlatých kuliček ozdobný oblouček. Přední část podkovy ozdobíme na každé straně 3 perleťovými kuličkami a na závěr máčíme konečky v bílé čokoládě. U vánočních podkoviček v tmavé čokoládě a místo růžičky můžeme použít hvězdičku…
  3. Máslový houslový klíč: Vykrájené a upečené houslové klíče slepujeme višňovou marmeládou a obalujeme bílou nebo slonovinou potahovou hmotou či marcipánem, vespod odkrojíme. Ihned zdobíme od 1 velké zlaté kuličky pokračujeme malými perleťovými do podoby klíče směrem nahoru a směrem dolů pokračujeme již zlatými kuličkami .
  4. Vánoční másloví sněhuláčci: Vykrájené a upečené podkovičky slepujeme vanilkovým krémem a po zchládnutí potáhneme čokoládou. Přilepíme ihned nos (v podobě mrkvičky) z oranžového marcipánu. Po zatuhnutí máčíme kloboučky v tmavé čokoládové polevě a po dalším zatuhnutí pomocí této tmavé polevy dozdobíme.
  5. Svatební prstýnky v máslovém obláčku: Vykrájené a upečené obláčky slepujeme vanilkovým krémem a obalujeme bílou nebo slonovinou potahovou hmotou či marcipánem. Obtiskneme si nejprve malou kulatou formičkou dvě protínající se kružnice, podle kterých vsadíme kuličky, počínaje nejprve 2 velkými.
  6. Kytičky z máslového: Upečeme si 3 listé kvítečko plné a 3 listé s výkrojem, jenž položíme nahoru mimo výkroj. Poté vrch máčíme v tmavé čokoládové polevě a střed ihned zdobíme perleťovou kuličkou. Až nakonec slepujeme krémem se spodkem.
  7. Máslové knihy: Vykrájené a upecené obdédlnícky slepujeme vanilkovým krémem nebo marmeládou a po zchládnutí obalíme bílou marcipánovou hmotou. Vytvoříme ozdobné okraje a levý bok namočíme v tmavé čokoladové polevě. Po ztuhnutí zdobíme např. mini květinkami z marcipánu...
  8. Svatební máslová srdíčka: Vykrájená a upečená srdíčka slepujeme lineckou marmeládou po zchladnutí a obalujeme červenou potahovou hmotou či marcipánem, vespod odkrojíme. Ihned zdobíme cukrovými kuličkami a barevnými cukrovými srdíčky. Nejprve vytvoříme ze 4 srdíček a jedné zlaté kuličky kytičku a poté olemujeme okraje srdíček bílými nebo žlutými kuličkami… Necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |16. řijna 2013
nádhera! Odpovědět
roxana-zdena |15. května 2013
Moc hezké na vánoce! Odpovědět
kojaníček |15. května 2013
máslové z hery? Odpovědět
lidusak |9. května 2013
krásné Odpovědět
Zorushka |12. března 2013
vypadají krásně :-) Odpovědět
Uzzi1 |29. prosince 2012
ti sněhuláčci jsou podaření Odpovědět
korrrinka|15. května 2013
HÉROVÉ?? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!