Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Z mouky, másla, 50g cukru, žloutku a kůry uhněteme těsto a dáme ho zabalené ve fólii na 30 minut do lednice. Na pomoučeném válu vyválíme asi 3m silný plát a vykrájíme asi 40 koláčků Ø 5 cm. Poskládáme je na na plechy s pečícím papírem a každý pečeme asi 8 minut na 190°C, necháme vychladnout. Smícháme čokoládové hoblinky, mandle a koňak, z bílků a 120g cukru ušleháme pevný sníh. Tři lžíce sněhu odložíme stranou, zbytek zamícháme do mandlové směsi. Z hmoty uděláme asi 40 kuliček a poskládáme je na vyložené plechy. Do kuliček uděláme jamku a přidáme odložený sníh, pečeme 15-20 minut na 150°C. Rozpustíme polevu, koláčky a sušenky slepíme.