(cca 700g) Nejprve si připravíme máslové těsto : Máslo(220g) prohněteme s hl.moukou(50g) ve stejnorodé těsto, uděláme z něj plochý čtverec, poprášíme jej po obouch stranách moukou a necháme v chladničce dobře ztuhnout. Mezítím připravíme moučné těsto : Na vál prosijeme (250g) hl.mouky, přidáme (1kus) vejce, špetku soli, (1kus) žloutku,(3lžíčky) rumu, (1 lžíce) citrónové štávy (nebo octa),(30g) másla, vlažnou vodu a zaděláme vláčné těsto, dobře jej propracujeme tak, aby se nelepilo na vál ani na ruce. Přikryjeme jej útěrkou a necháme odležet. Asi za 30 min moučné těsto vyválíme ve čtverec ( jehož rohy budou slabší), z máslového těsta vyválíme menčí čtverec a položíme nakoso na moučné těsto. Rohy moučného těsta přeložíme přes těsto máslové, tak aby byly dobře spojeny a těsto bylo dobře zabaleno. Těsta lehce rozválíme ve velký čtverec. Složíme je 3x přes sebe, válečkem je lehce rozválíme a znovu složíme. Čím víckrát opakujeme tím líp. :) Těsto vložíme mezi dva papíry od obalu másla nebo do mikroténového sáčku a necháme v chladničce ztuhnout ( nesmí však zmrznout).!! Asi za 30 min. je opět rozválíme a přeložíme, po opětovném chlazení je rozválíme a přeložíme raději ještě jednou. Při zpracování těsta se nesmí zahřát nad 20 stupňů celsia.. Těsto uložíme stejným způsobem do ledničky a necháme přes noc odležet..