V kastrolu zahřejeme 1 lžíci oleje, přidáme rýži, osmahneme, zalijeme vodou (na 2 hrnky rýže dáme 3 hrnky vody) a dusíme přikryté přibližně 15 minut. Pak odstavíme a zakryté necháme dojít. Papriku omyjeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostky. Ve wok pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na něm opékáme za stálého míchání mleté maso tak dlouho, až zhnědne a začne se drobit, tedy 12 - 15 minut. Pak přisypeme také kukuřici a na kostky nakrájenou červenou papriku. Za stálého míchání smažíme dalších 10 minut. Ke konci přípravy vsypeme mletý zázvor, omytý a najemno nakrájený pórek. Ten orestujeme už jen krátce. Masovou směs ihned podáváme. Jako přílohu servírujeme dušenou rýži, kterou ozdobíme jemně nasekanou čerstvou petrželkou.