Staňte se našimi fanoušky na:

Maso načerveno

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PSTRUH NAČERVENO 4 středně velcí pstruzi, 2 bílky, 2 pórky, 6 stroužků česneku, 4 lžičky zázvoru, 2 lžičky krupicového cukru, 2 lžičky vegety, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžíce brandy, asi 4-5 sběraček vody, olej na smažení Pstruhy vykuchejte, vyndejte skřele, kůži očistěte a omyjte. Po obou stranách nařízněte střed ryb několika šikmými zářezy. Pak pstruhy potřete na povrchu i uvnitř rozšlehanými bílky. Do větší pánve dejte tolik oleje, aby byly ryby úplně ponořené a do horkého dejte pstruhy. Smažte je krátce po obou stranách až zezlátnou (delším smažením by se rozpadly!). Pak olej slejte a na ryby dejte zázvor, cukr, sójovou omáčku, česnek nakrájený na plátky a špalíky pórku, nakonec vlijte do pánve asi 4 sběračky vody - ryby by měl být zpola ponořené. Na prudkém ohni přiveďte vodu do varu a pánev zakryjte pokličkou. Asi 6-7 minut nechte šťávu bublat, až mírně zhoustne. Před dokončením přidejte vegetu, brandy, případně ještě trochu vody. K pstruhům načerveno se hodí chléb a zelenina. KUŘE NAČERVENO 1 kuře, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce sójové omáčky, 3 a 1/2 lžičky krupicového cukru, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky soli, asi 3/4 l vody, asi 5 lžic oleje na smažení Kuře s kůží rozdělte na malé kousky, do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje dejte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte. Vodu, kterou maso pustí, nechte vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilejte ocet, a znovu nechte vysmažit, pak přilijte vodu (tolik, aby bylo maso ponořené). Asi 10 minut vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou, kuře se bude dusit ještě asi 10 minut, než změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbyde šťáva, kterou porce přelijete. Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!