Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Ze zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme mleté maso, česnek, kmín, pepř a sůl. Asi po 5 minutách odstavíme.Uvaříme sáček rýže ve slané vodě a přidáme k opečenému masu. Do ohnivzdorné mísy nebo vyššího plechu dáme půlku zelí, na to masovou směs, kterou poklademe na kolečka nakrájenou klobásou, nahoru dáme zbytek zelí.Zakysanou smetanu a sladkou smetanu smícháme, přidáme ještě trochu soli a mletou papriku a směs polijeme. Dáme péct na 200 stupňů na cca 45 minut. Můžeme podávat jen tak, nebo s chlebem.