Staňte se našimi fanoušky na:

Masová omáčka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín (drcený)
  • pepř (mletý)
  • 40 g hladké mouky
  • 150 g masa (vařeného, dušeného nebo pečeného)
  • 40 g másla
  • 60 g cibule

Pracovní postup:

Maso umeleme na masovém strojku. Z másla, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji horkou vodou nebo vývarem, promícháme a okořeníme, nejméně 30 minut povaříme. Pak přecedíme, přidáme umleté maso a ještě několik minut povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme. Omáčka se hodí k dušené rýži, knedlíku nebo vařeným bramborám či těstovinám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!