Suroviny: 300 g vepřové plece 300 g vepřových jater 200 g uzené slaniny 100 g cibule 200 g brusinkového kompotu 2 lžíce smetany 1 lžička mleté papriky 5 g paštikového koření sůl tenké plátky slaniny na vyložení formy Postup: Nejprve upečeme maso a necháme ho prochladnout. Na strojku umeleme slaninu, rozpálíme ji na pánvi a dozlatova v ní opečeme jemně nakrájenou cibuli. Pečené maso a syrová játra společně dvakrát pomeleme. K hotové směsi přidáme slaninu s osmaženou cibulí, lžičku koření, papriku, sůl, brusinkový kompot a přelijeme smetanou. Dobře promícháme a ochutnáme. Výsledek musí být pikantní, protože vařením se chuť zjemní. Formu vyložíme alobalem, který celý pokryjeme tenkými plátky slaniny. Vlijeme masovou směs. Formu zakryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do vodní lázně a pečeme vtroubě při 85 °C asi 1 hodinu. Necháme vychladnout do druhého dne, pak hotovou paštiku vyklopíme a krájíme na plátky. Příloha: různé druhy pečiva, které mažeme máslem