Maso na knedlíčky zbavíme šlach, pojivových tkání, tuku a rozemeleme na mlýnku. Přidáme nastrouhanou cibuli a rozmočenou strouhanou housku. Směs osolíme, znovu drobně promícháme a ještě jednou umeleme. Do vzniklé kaše přidáme čajovou lžičku studené vody a směs po 20 minut hněteme vařečkou, aby byla stejnorodá a provzdušnila se. Potom mokrýma rukama utvoříme malé knedlíčky, položíme je na prkénko, tak aby se nedotýkaly, a poté vkládáme do vařící polévky. Na polévku dáme vařit maso a jednu třetinu nakrájené zeleniny na vývar. Zbylou nakrájenou zeleninu vaříme doměkka zvlášť. Když jsou všechny suroviny v polévce měkké, přidáme uvařenou zeleninu a zavaříme knedlíčky. Jakmile vyplavou na povrch, je polévka hotova.