Očištěnou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dáme je na plech s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme asi 10 minut na 200°C, pak dýni rozmixujeme dohladka a necháme ji úplně vychladnout. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v pánvi na rozehřátém másle. Vmícháme kmín a nahrubo nasekané ořechy, orestujeme. Směs přendáme do mísy, smícháme s dýní, strouhaným sýrem a polovinou bylinek. Maso podélně rozřízneme tak, aby vznikl větší plát, lehce ho naklepeme, rozetřeme dýňovou náplň a zabalíme do rolády. Pevně svážeme, obalíme ve strouhance a pak ji zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Roládu dáme do pekáčku, přidáme k ní červenou cibuli nakrájenou na měsíčky, omyté brambory překrájené na poloviny a zbylé bylinky. Všechno zakapeme olejem a pečeme asi 40 minut na 180°C.