K mletému masu přidáme ušlehané vejce,rohlík namočený ve vodě nebo v mléce,1 lžíci hladké mouky, 2 stroužky česneku, bílý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Bude-li směs příliš řídká, můžeme přidat polévkovou lžíci strouhanky. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme zbylou hladkou moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme 2 lžíce kečupu, asi 3/4 l vody a vaříme asi 5 minut. Z mletého masa tvoříme menší kuličky a vložíme je do omáčky. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, 1/2 kostky zeleninového masoxu a vaříme dalších 10-20 minut. Cuketu důkladně omyjeme (mladou cuketu nemusíme loupat), nakrájíme ji na kostky a před koncem varu přidáme do omáčky. Hotový pokrm podle chuti osolíme,opepříme a posypeme petrželkou. Vhodná příloha je celozrnný chléb nebo tmavé pečivo.