K masu vmícháme koření a prolisovaný česnek. Mrkev nasekáme najemno a spolu s vejcem, pepřem, solí a slunečnicovými semínky vsypeme k mletému masu. Promícháme. Žemli rozkrájíme na drobné kostičky, které pokropíme mlékem a přidáme k masovému základu. Smes rukama důkladně propracujeme v kompaktní hmotu, kterou nechám v misce, překryjeme alobalem nebo poklicí a necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozehřejeme, vsypeme na něj cibuli, přidáme bobkový list a nové koření a společně orestujeme, až je cibule sklovitá. Potom směs zalijeme vínem a drcenými rajčaty. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Z masové hmoty tvarujeme rukama navlhčenýma studenou vodou kuličky. V hlubší pánvi rozpálíme olej a kuličky smažíme na středním ohni asi 10 minut. Potom je vložíme do omáčky a společně ještě 15 minut povaříme. Podáváme s dušenou rýží a zdobíme oreganem.