Mouku vysypeme na vál, vytvoříme důlek a vyklepneme do něj vajíčka. Vidličkou je pomalu spojíme s moukou. Těsto vypracováváme rukama aspoň 10 minut. Mělo by nám vzniknout pružné těsto – pokud je příliš suché, stačí přidat pár kapek vody. Když do těsta dloubneme prstem, mělo by se samo začít vyrovnávat. Tak poznáme, že je těsto dostatečně vypracované. Hotové těsto rozdělíme na čtvrtiny a vyválíme do požadované tloušťky. Strojek na těstoviny nám ušetří práci. Připravíme si náplň: kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousky, batáty nastrouháme. Přidáme nasekanou pažitku, sůl a pepř a pořádně promícháme. Jinak musíme jeden plát těsta položit na pracovní plochu, a navršíme na něj kopečky náplně s dostatečným odstupem od sebe. Volná místa mezi náplní potřeme trochou vody smíchanou s moukou a přeložíme druhým plátem těsta. Prsty stlačíme těsta k sobě. Rádýlkem nakrájíme a pak okraje přitiskneme vidličkou, aby se nerozlepily. Vaříme 5 minut v osolené vodě. Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané další pažitkou.