1. Na pánvi necháme zesklovatět jemně nakrájenoou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme čerstvé houby pokrájené na menší kousky, chvíli podusíme, k houbám přidáme vejce, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka. 2. Vepřové maso pěkně doširoka rozklepeme, můžeme si těchto závitků udělat více kusů najednou, ze všech stran osolíme, opepříme a naplníme vychladlou houbovou směsí. Na směs poklademe tenké plátky eidamu, pomázneme čerstvým zeleným česnekovým pestem a opatrně svineme do roládek, které stáhneme nití nebo sepneme párátky tak, aby nám nádivka nevytekla. 3. Připravené roládky dáme do tukem vymazaného pekáčku, potřeme směsí z rozpuštěného másla a grilovacího koření, podlijeme vodou a dáme péci. Pečeme v troubě vyhřáté cca na 200 °C a upečeme dozlatova. K výpeku můžeme přidat zbylé houby a dusíme spolu s roládou. Hotové roládky nakrájíme na plátky, podlijeme vypečenou šťávou s houbami a podáváme s různě upravenými brambory, nejchutnější je k tomu bramborová kaše. DOBROU CHUŤ